Pro Sparta | Sparta Rotterdam - FC Utrecht | seizoen 2021-2022

PAGINA 5 • PRO SPARTA • 41ste jaargang • nr. 11) • sparta rotterdam - fc utrecht Sparta Rotterdam vervolgt zondag de competitie. FC Utrecht is de eerste club die in 2022 op bezoek komt bij de Kasteelheren. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt. Vorige week begon Sparta het nieuwe kalenderjaar bij SC Cambuur. Debutant Adrián Dalmau bezorgde Sparta één punt door in de 77e minuut de gelijkmaker te maken. Daardoor is Sparta al vier Eredivisiewedstrijden ongeslagen. FC Utrecht vinden we op een zevende stek terug. De Domstedelingen verloren in hun eerste wedstrijd na de winterstop van Ajax. In de eigen Galgenwaard werd het 0-3. Voor de jaarwisseling kende Utrecht niet haar beste periode. Zo liep de club een zeperd op in de KNVB Beker bij NAC Breda en is er al sinds eind november niet meer gewonnen. Toen boekte de ploeg van René Hake een 1-0 zege op Heracles Almelo. Sparta kon eerder dit seizoen weinig tegenstand bieden aan Utrecht. Op 15 augustus vond daar de seizoensopener voor beide clubs plaats. Al na één minuut zorgde Adam Maher voor de 1-0. Via Mark van der Maarel, Anastasios Douvikas en Simon Gustafson won Utrecht met 4-0. De laatste keer dat Sparta won van Utrecht was in 2008. Charles Dissels maakte toen het enige doelpunt. Vorig seizoen hield Sparta ook een resultaat over aan de ontmoeting met Utrecht. Beide clubs scoorden toen niet. Adrián Dalmau komt zondag veel bekenden tegen. De spits werd een maand geleden overgenomen van Utrecht. Tevens doorliep Bart Vriends de gehele jeugdopleiding van Utrecht, maar kwam hij niet tot minuten in het eerste elftal. Voor Mimoun Mahi betekent de ontmoeting van zondag een terugkeer op Het Kasteel. De aanvaller speelde 41 wedstrijden voor Sparta. Sparta kan zondag niet beschikken over Maduka Okoye, die actief is op de Afrika Cup. Ook Benjamin van Leer en Mica Pinto moeten door blessures de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Wel keert Adil Auassar terug van zijn schorsing. Sparta kruist de degens met Utrecht Veel blijdschap bij Adrián Dalmau na de gelijkmaker in Leeuwarden afgelopen zondag.