Pro Sparta | Sparta Rotterdam - FC Groningen | seizoen 2022-2023

In de Eerste Divisie was er evenmin succes. Tegen Volendam leed Sparta een van de schaarse nederlagen in wat later het promotieseizoen bleek te worden. In een matige wedstrijd kwamen we nog wel op gelijke hoogte door Danny Koevermans maar de tweede Volendamse treffer was beslissend. Twee jaar later waren we dus terug op het hoogste niveau. Het bezoek van Groningen had ondanks vele Spartaanse pogingen een teleurstellend resultaat: Luis Suárez scoorde met boogbal na een uitglijder van doelman René Ponk vlak voor het einde. Hij werd prompt vervangen door Joost Terol. We haalden uit de eerste negen wedstrijden trouwens slechts één punt, maar herstelden ons later in het seizoen goed. Op een vrijdagavond vorig jaar was NEC op Het Kasteel de bovenliggende partij. De promovendus kwam halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Na een fraaie combinatie door het hart van de defensie schoof Jonathan Okita de bal langs Maduka Okoye. Vlak voor rust werd Sparta gevaarlijk via een schot op de lat van Mohammed Osman. Twintig seconden later liep Sven Mijnans de gelijkmaker binnen nadat Mattijs Branderhorst een knap schot van Lennart Thy niet had kunnen vasthouden. Na rust had NEC een licht veldoverwicht en was alleen Thy nog gevaarlijk. Vorig jaar was NEC te gast op 17 september. Sven Mijnans heeft net de 1-1 op het scorebord gebracht. Michaël Heylen (4) feliciteert de middenvelder. PAGINA 13 • PRO SPARTA • 42STE JAARGANG • NR.4 • SPARTA ROTTERDAM - FC GRONINGEN