Pro Sparta | Sparta Rotterdam - Vitesse | seizoen 2022-2023

PAGINA 13 • PRO SPARTA • 42STE JAARGANG • NR.13 • SPARTA ROTTERDAM - VITESSE Met de traditie van vier goals werd pas in de 21e eeuw (en in de Eerste Divisie) gebroken. Tot onze voldoening gebeurde dat wel steeds met een zege en in seizoenen die tot promotie leidden. Haarlem werd in maart 2005 geheel weggespeeld en kreeg er zes achter de oren. Voor de pauze scoorden Danny Koevermans en Riga Mustapha om en om ieder twee goals, na de onderbreking verhoogde Moussa Kalisse de stand tot 5-0. Direct daarop deed Haarlem iets terug waarna Mustapha de eindstand op het bord zette. In 2016 stonden de rood-witten al een eind los van de concurrentie toen Emmen het ons op Het Kasteel toch moeilijk maakte. In een saaie eerste helft scoorde alleen Michel Breuer na tien minuten uit een hoekschop en die stand bleef een uur staan. In het laatste kwartier was er echter veel spektakel. Het begon met een Drentse gelijkmaker van Boy Deul en vanaf de 85e minuut ging het echt los. De net ingevallen Sherjill Mac-Donald bracht ons op voorsprong. Toen Sherel Floranus bij een nodeloze wandeling naar de middellijn de bal verspeelde, profiteerde Emmen uit de counter. Bij de laatste Spartaanse stormlopen raakte Thomas Verhaar de lat uit een vrije schop, maar enkele seconden later schoot Ryan Sanusi vanaf zestien meter alsnog de winnende treffer binnen. Thomas Verhaar aan de bal tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op 11 maart 2016. Roland Bergkamp (9) draait al weg.